Elever i Rudbeck

Våra kurser

Vi erbjuder ett unikt stort kursutbud. Vi vågar påstå att ingen gymnasieskola i Sverige kan matcha vårt kursutbud!

Elev i biologi

Du som läser ett studieförberedande program på Rudbeck får fritt välja kurser i vårt stora kursutbud. Vi har inte några förutbestämda fördjupningspaket som många andra gymnasieskolor har.

I februari i årskurs 1 gör du ditt val av inriktning och väljer då även fördjupningskurser och kurser inom det individuella valet. Vilka kurser som får erbjudas som programfördjupning inom respektive program är reglerat av Skolverket. Kursutbudet som avser programfördjupningen varierar beroende på vilket program du läser, men vår idé är att alltid låta dig att välja bland så många kurser som är möjligt. Inför läsåret 2024/2025 kan till exempel elever på Naturvetenskapsprogrammet välja sin programfördjupning bland 50 kurser.

Utbudet av kurser till det individuella valet är samma för alla program. Här låter vi dig välja bland i stort sett alla kurser vi har. Inför läsåret 2024/2025 kan eleverna välja sitt individuella val bland 110 kurser!

Vårt utbud av kurser kan variera något från år till år. Är det för få sökande till en kurs startar inte kursen och eleven får då istället sitt reservval. Rudbecks skolledning beslutar, utifrån sökunderlaget, om det är kurser som ej startar.

På vårt yrkesförberedande program, El- och energiprogrammet, ingår ett förutbestämt fördjupningspaket. Det individuella valet väljer du fritt från vårt stora kursutbud.

Kursutbud

I vår valkatalog ser du alla valbara kurser som vi erbjuder som programfördjupning och individuellt val. Här nedan listar vi alla kurser vi erbjuder (sorterade per ämne). På Skolverkets webbplats hittar du aktuella kursbeskrivningar.  

Cad

Cad 1

Cad 2

Cad 3

felicia jaensson 47_1 kopiera

Vår programkatalog

Läs den här

Valkatalogen - vi har MÅNGA kurser att välja bland!

Titta i den här

Smiling friends walking in college corridor. Classmates talking to each other.

Fakta för dig som går på Rudbeck

Läs broschyren

Aktuella kursbeskrivningar

Besök Skolverkets webbplats