Två elever i biblioteket

Låneregler

Här hittar du information om att låna böcker på Rudbecks bibliotek

Elev på Rudbeck i biblioteket

När du går på Rudbeck kan låna böcker på Rudbecks bibliotek. När du lånar böcker måste du har ditt Rudbeckskort. Kortet måste vara helt och med en tydlig bild på dig.

Du lånar böckerna av bibliotekspersonalen vid disken. Du får låna en bok i 4 veckor. När du lånar får du ett kvitto med bokens namn och datum när den senast ska tillbaka till biblioteket.

När det har gått nästan 4 veckor får du ett meddelande till din skolmejl. Då ska du lämna tillbaka boken eller låna om den i biblioteket. Du lämnar tillbaka boken till personalen i biblioteket eller så lägger du den i återlämningslådan. Om du inte har läst klart boken efter 4 veckor så kan du låna den längre. Gå då till biblioteket med ditt Rudbeckskort och säg till personalen att du vill göra omlån.

Om du inte lämnar tillbaka boken i tid får du en påminnelse till din skolmejl. Om du är 18 år eller äldre kostar en påminnelse 30 kronor. Om du inte lämnar tillbaka boken som du har lånat kan du inte låna andra böcker förrän du har lämnat tillbaka den sena boken till biblioteket. Då kan du börja låna igen.

Du får bara låna böcker till dig själv, inte till familj eller kompisar.

Har du tappat bort eller förstört boken? Då måste du köpa ett nytt exemplar av samma bok. Lämna den sedan till biblioteket. Personalen på biblioteket kan hjälpa dig att ta reda på var och hur du köper en ny bok.

Bibliotek på Rudbeck

Sök böcker

Logga in